O-cha er grøn te.
Bladene fra busken Camelia Sinensis dampes og varmetørres, men fermenteres ikke som sort te. Den grønne te udsættes i fremstillingsprocessen kun for meget lidt iltning. Teen prepareres på 80-90 grader varmt vand og trækker kun kort tid.
Grøn te har været en kendt og skattet drik i Japan igennem tusinder af år. Den betragtes som et naturligt kosttilskud og siges at give øget velvære og livskvalitet. Meget nydt i Japan er Sencha'en. Den har en rund tangsmag, som skyldes, at bladet får et varmechok efter den første nedkøling til 5 grader.
Grøn te indeholder koffein svarende til ca. 20% af indholdet i almindelig kaffe og indeholder desuden plantebaserede antioxidanter, som har en kraftig cellebeskyttende virkning på kroppen, er bla. kræftforebygende og blodsukkerregulerende.
tirsdag den 4. september 2007
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar