søndag den 14. oktober 2007

ginza er et besøg værd!

Kurokawa's Capsule Tower står endnu trods planlagt nedrivning. Nahoko og jeg var i tvivl under japanturs foredraget om hvorvidt det var nedrevet eller ej. Igår fik jeg gået Ginza-ruten igennem, og kan altså bekræfte at bygningen stadig står! - det samme kan man desværre ikke sige om arkitekten selv, som netop sov ind i fredags. Til det sidste en aktiv arkitekt som også stillede op til borgmestervalget i Tokyo for kun kort tid siden. Fred være med ham.

Men man kan altså nå at se Metabolist-arkitekturens topikon sammen med Kenzo Tanges SBS broadcast tower, som ligger tæt på hinanden.














Turens store overraskelse var at besøge Jean Nouvel's 'Denstu' skyskraber. Karakteristisk formgivet med klar inspiration i det japanske samuraisvær, er det både flot at beskue, men deudover et 'must' at tage elevatoren til sky-restauranterne på toppen. Den elevatortur er det hele værd! - hvis man lider af højdeskræk skal man nok tage en dyb indåndning forinden...
Den rute jeg har planlagt slutter altså ved 'Dentsu', hvor man herfra kan springe på Yurikamome Monorail linien, som transporterer én ud til den kunstige ø 'Odaiba', som under 80'ernes økonomiske gode tider blev anlagt for derefter at gå totalt i stå efter økonomi boblen sprang. Et dybt mærkværdigt og spændende sted, hvor man også kan se Tokyo industri havn og meget andet.
Hvis man ikke vil sidde i Monorail, kan man istedet gå ned til det legendariske fiskemarket 'Tsukiji', som også kan anbefales at besøge i åbningstiden fra kl. 05:00, hvor auktionerne og handelsforberedelserne er i fuld gang - men ankom- og gå rundt i mindre grupper og tag jer i akt for det er et travlt sted!
Det er nu også et interessant sted at komme når lukket (altså om eftermiddag til aften) -stedet har stadig en faktisk energi og stemning iboende trods helt mennesketomt og øde.
God fornøjelse!
~Carl

Ingen kommentarer: